• تـازه هـا
  • آموزش قرآن
  • پربازدید

خداپرستان و احزاب

شرح آیه 36 سوره مبارکه رعد

36 وَالَّذِینَ آتَیْنَاهُمْ

بیشتر...

حکمت 132 نهج البلاغه

إِنَّ لِلَّهِ مَلَكاً يُنَادِي فِي كُلِّ يَوْم: لِدُوا

بیشتر...

اعجاز غیبی قرآن کریم

اعجاز قرآن/ غيبى: اثبات وحيانى‌بودن قرآن با توجّه به

بیشتر...

ولادت حضرت فاطمه سلام‌‌الله‌علیها

انحصارطلبان بهشت!

شرح آیات 111 و 112 سوره مبارکه بقره

111- وَقَالُوا لَن

بیشتر...

آمار بازدید

-
بازدید امروز
بازدید دیروز
کل بازدیدها
1331
9599
153393346
اوقات شرعی

مطالبی را میهمان قلب خود کنید که با آن سازگار است

مفسر قرآن کریم در توصیه به دانشجویان و طلاب حوزه علمیه گفت: مطالبی را فرابگیرید و میهمان قلب خود کنید که با این میزبان سازگار است. به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله العظمی جوادی آملی امروز سوم دی‌ماه در ادامه بحث تفسیری خود در مسجد اعظم گفت: یکی از استدلال مشرکان این بود که ما براساس دیدگاه پیشینیان خود رفتار کردیم، ولی این دلیل مورد پذیرش خداوند واقع نمی‌شود.

وی با تاکید بر اینکه جامعه‌ای که با تفکر آباء خود ولو غلط باشد زندگی می‌کند پیشرفت ندارد افزود: قبول و رد مطلب و سخنی باید بر اساس عقل باشد تا جامعه به رشد عقلانی برسد.

وی همچنین با اشاره به حد و اندازه عذاب کفار بیان کرد: خداوند ممکن است کسی را کمتر از حد لازم عذاب کند، ولی قطعا بیشتر از مقدار کفر و گناه او عذاب نخواهد کرد.

این مفسر قرآن با اشاره به خلقت انسان با بیان اینکه این موضوع از عجایب آفرینش است افزود: خداوند در سوره واقعه بر این مسئله تاکید می‌کند که‌ای انسان آیا ما نطفه را آفریدیم یا شما آن را خلق کردید؟ تا انسان را با برهانی عقلی متوجه حقیقت کند؛ زیرا گاهی ممکن است پدر بعد از انعقاد نطفه و قبل از تولد بمیرد همچنین پدر و مادر هم تا مدتی از انعقاد نطفه و جنس فرزند خبر ندارند.

وی با اشاره به تاکید خداوند بر آفرینش بعد از مرگ تصریح کرد: فرمود: ما مرگ را به عنوان عامل قطعی در میان شما مقرر کرده‌ایم و میل و اراده کسی نمی‌تواند جلوی کار ما را بگیرد.

آیت‌الله جوادی آملی با اشاره به فلسفه مرگ، اظهار کرد: هر کسی بعد از مرگ باید به پاداش و کیفر خود برسد؛ و این کار در عالم دیگری است که نظیر آن نیست؛ آن عالم حق محض است و جایی برای کار در آن هم وجود ندارد.

وی با اشاره به دلایل فراموشی نشئه دیگر از سوی انسان افزود: انسان نشئه اول خود را فراموش کرده لذا قرآن فرموده که اگر یاد نشئه اول باشید یاد قیامت نیز خواهید بود.

صاحب تفسیر تسنیم با بیان اینکه چیزی که در حوزه و دانشگاه یاد می‌گیریم میهمان قلب ما هست اظهار کرد: قلب انسان، میزبان چیز‌هایی است که فرا می‌گیرد، بنابراین باید چیزی یاد بگیریم که با میزبان سازگار باشد.

......................

منبع

aparat aparat telegram instagram این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید instagram instagram

فروشگاه و معرفی آثار استاد دکترمحمد علی انصاری