• تـازه هـا
  • آموزش قرآن
  • پربازدید

موسى در برابر فرعون

شرح آیات 36 و 37 سوره مبارکه القصص

36فَلَمّا جاءَهُمْ

بیشتر...

شرح نهج البلاغه (خطبه اول بخش ششم)، آیت الله

فَاَجْرى فیها ماءً مُتلاطِماً تَیّارُهُ مُتَراکِماً

بیشتر...

خطبه سی و شش

 

شرح نهج البلاغه، آیت الله مکارم شیرازی

فَأَنَا نَذِیرٌ

بیشتر...

برخورد فرعون با قوم موسى(علیه السلام)

شرح آیات 127 تا 129 سوره مبارکه اعراف

127وَ قالَ الْمَلاَ

بیشتر...

شرح نهج البلاغه، خطبه بیست و نهم،بخش سوم

به خدا سوگند! به آنجا رسيدم که گفتارتان را تصديق نمى کنم و

بیشتر...

آمار بازدید

-
بازدید امروز
بازدید دیروز
کل بازدیدها
28171
15601
152288156
اوقات شرعی

آخرین توصیه اخلاقی علامه طباطبایی چه بود؟

به گزارش خبرگزاری اهل‏بیت(ع) ـ ابنا ـ ” آیت الله العظمی محمدحسین مظاهری”، در پایان درس خارج فقه خود با توصیه به مراقبه و محاسبه نفس گفت: حضرت موسی بن جعفر(ع) فرموده اند «لَیْسَ مِنَّا مَنْ لَمْ یُحَاسِبْ نَفْسَهُ فِی کُلِّ یَوْمٍ» انسان باید هرشب هنگام خواب محاسبه کند مانند کسی که می‌خواهد وارد قبر شود، به یاد مرگ بیفتد و اعمال خودش را محاسبه کند.

مدرس خارج فقه حوزه علمیه با بیان خاطره‏ای از آخرین دیدار خود با علامه طباطبایی گفتند: چند روز قبل از رحلت استاد علامه طباطبایی(ره) با تعدادی از فضلا به دیدار ایشان رفتیم. در جلسه حرف‌های سیاسی پیش آمد، من دیدم این سخنان با طبع ایشان سازگار نیست. به ایشان گفتم نصیحتی به ما بکنید تا مرخص شویم. فرمودند: خداوند می‌فرماید: «فَاذْکُرُونی‏ أَذْکُرْکُمْ» به یاد من باشید تا دست عنایتم روی سر شما باشد.

ایشان ادامه دادند: چند روز بعد خبر دادند که علامه طباطبایی(ره) در بیمارستان و در حال احتضار هستند. من که میهمان داشتم، به همراه یکی از بزرگان، بدون درنگ به بیمارستان رفتیم و ایشان را که در حال کما بودند ملاقات کردیم. ما از اتاق خارج شدیم و دقایقی بعد علامه از دنیا رفتند. همسر ایشان که تا آخر در کنارشان بود، نقل کرد که علامه طباطبایی(ره) چشم‌های خود را بازکردند و چندبار پشت سر هم گفتند توجّه، توجّه، توجّه و از دنیا رفتند.

حضرت آیت الله مظاهری ادامه دادند: علامه به جای «لا اله الا الله» فرمودند «توجه» و انصافاً ایشان تجسّم «لا اله الا الله » بودند و در آخرین لحظات عمر، همۀ ما را به توجه و هوشیاری فرا خواندند.

این مرجع تقلید گفتند: احتمال این‌که انسان هر عملی را در این دنیا انجام بدهد در قیامت می‌بیند، برای پرهیز از گناه کافی است، چه رسد به اطمینان و یقین آن که از آیات فراوان قرآن کریم و روایات حاصل می‌شود.

ایشان افزودند: قرآن کریم می‌فرماید «ذلِکَ بِما قَدَّمَتْ أَیْدیکُمْ» هرچه در قیامت است، خود انسان آن را پدید آورده و فراهم کرده است. عقیده به این مطلب بین مردم وجود دارد، اما غفلت موجب شده است که گناه کنند و به قبر و قیامت و سفری که در پیش رو دارند، توجّهی نداشته باشند.

منبع:www.abna.ir

aparat aparat telegram instagram این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید instagram instagram

فروشگاه و معرفی آثار استاد دکترمحمد علی انصاری