• تـازه هـا
  • آموزش قرآن
  • پربازدید

فطرت و توجه به آن،آیت الله العظمی مظاهری-بارگزاری

دریافت فایل صوتی

حجم: 3 MB

زمان: 25 دقیقه

بیشتر...

كلید فهم قرآن چیست؟

كلید فهم قرآن چیست؟

یکی از راه های فهمیدن هر موضوعی ، دست

بیشتر...

صبر در خانه، مانع سقوط خانواده، آیت الله العظمی

دریافت فایل

حجم: 10 MB

زمان: 42 دقیقه

بیشتر...

خطبه هفتاد و نه، بخش دوم

 

أَیُّهَا النَّاسُ، إِیَّاکُمْ وَ تَعَلُّمَ النُّجُومِ،

بیشتر...

مشتاقی پیامبر بر هدایت انسان‌ها، استاد دکتر محمد

دریافت فایل صوتی

حجم: ۲۴٫۷ MB

زمان= ۶۵:۵۹ دقیقه

بیشتر...

آمار بازدید

-
بازدید امروز
بازدید دیروز
کل بازدیدها
30181
15601
152298206
اوقات شرعی

آخرین توصیه اخلاقی علامه طباطبایی چه بود؟

به گزارش خبرگزاری اهل‏بیت(ع) ـ ابنا ـ ” آیت الله العظمی محمدحسین مظاهری”، در پایان درس خارج فقه خود با توصیه به مراقبه و محاسبه نفس گفت: حضرت موسی بن جعفر(ع) فرموده اند «لَیْسَ مِنَّا مَنْ لَمْ یُحَاسِبْ نَفْسَهُ فِی کُلِّ یَوْمٍ» انسان باید هرشب هنگام خواب محاسبه کند مانند کسی که می‌خواهد وارد قبر شود، به یاد مرگ بیفتد و اعمال خودش را محاسبه کند.

مدرس خارج فقه حوزه علمیه با بیان خاطره‏ای از آخرین دیدار خود با علامه طباطبایی گفتند: چند روز قبل از رحلت استاد علامه طباطبایی(ره) با تعدادی از فضلا به دیدار ایشان رفتیم. در جلسه حرف‌های سیاسی پیش آمد، من دیدم این سخنان با طبع ایشان سازگار نیست. به ایشان گفتم نصیحتی به ما بکنید تا مرخص شویم. فرمودند: خداوند می‌فرماید: «فَاذْکُرُونی‏ أَذْکُرْکُمْ» به یاد من باشید تا دست عنایتم روی سر شما باشد.

ایشان ادامه دادند: چند روز بعد خبر دادند که علامه طباطبایی(ره) در بیمارستان و در حال احتضار هستند. من که میهمان داشتم، به همراه یکی از بزرگان، بدون درنگ به بیمارستان رفتیم و ایشان را که در حال کما بودند ملاقات کردیم. ما از اتاق خارج شدیم و دقایقی بعد علامه از دنیا رفتند. همسر ایشان که تا آخر در کنارشان بود، نقل کرد که علامه طباطبایی(ره) چشم‌های خود را بازکردند و چندبار پشت سر هم گفتند توجّه، توجّه، توجّه و از دنیا رفتند.

حضرت آیت الله مظاهری ادامه دادند: علامه به جای «لا اله الا الله» فرمودند «توجه» و انصافاً ایشان تجسّم «لا اله الا الله » بودند و در آخرین لحظات عمر، همۀ ما را به توجه و هوشیاری فرا خواندند.

این مرجع تقلید گفتند: احتمال این‌که انسان هر عملی را در این دنیا انجام بدهد در قیامت می‌بیند، برای پرهیز از گناه کافی است، چه رسد به اطمینان و یقین آن که از آیات فراوان قرآن کریم و روایات حاصل می‌شود.

ایشان افزودند: قرآن کریم می‌فرماید «ذلِکَ بِما قَدَّمَتْ أَیْدیکُمْ» هرچه در قیامت است، خود انسان آن را پدید آورده و فراهم کرده است. عقیده به این مطلب بین مردم وجود دارد، اما غفلت موجب شده است که گناه کنند و به قبر و قیامت و سفری که در پیش رو دارند، توجّهی نداشته باشند.

منبع:www.abna.ir

aparat aparat telegram instagram این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید instagram instagram

فروشگاه و معرفی آثار استاد دکترمحمد علی انصاری