• تـازه هـا
  • آموزش قرآن
  • پربازدید

خطبه صد و نود و دو، بخش چهارم

فَلَعَمْرُ اللّهِ لَقَدْ فَخَرَ عَلَى أَصْلِکُمْ، وَ وَقَعَ
بیشتر...

گنجینه همه چیز نزد ما است

شرح آیات 19 لغایت 21 سوره مبارکه حجر

19وَ الأَرْضَ

بیشتر...

گنجینه همه چیز نزد ما است

شرح آیات 19 لغایت 21 سوره مبارکه حجر

19وَ الأَرْضَ

بیشتر...

اگر قرآن بر عجم نازل شده بود !

شرح آیات 198 لغایت 203 سوره مبارکه شعرا

198وَ لَوْ

بیشتر...

غرور و آسیب های آن، آیت الله محمد شجاعی

در سلسله مطالب روزانه که توسط سایت احسن الحدیث مطالب

بیشتر...

آمار بازدید

-
بازدید امروز
بازدید دیروز
کل بازدیدها
5956
84236
152823423
اوقات شرعی

ناهمخوانی مباحث رشته‌های علوم قرآنی با نیازهای جامعه

عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان با اشاره به ناهماهنگی بین رشته علوم قرآن و حدیث با نیازهای جامعه، گفت: نیازهایی که جامعه با آن‌ها روبه‌روست با مباحث رشته‌های علوم قرآنی خیلی همخوانی ندارند. محمدرضا حاجی اسماعیلی حسین آبادی، عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با بیان اینکه در رشته علوم قرآن و حدیث با مشکل سازماندهی روبه‌رو هستیم، اظهار کرد: یکی از بزرگترین مشکلاتی که در حال حاضر با آن روبه‌رو هستیم، بحث هماهنگی بین رشته علوم قرآن و حدیث با نیازهای جامعه به‌ویژه بحث مشاغل برای کسانی است که عمدتاً در این رشته تحصیل می‌کنند.
وی افزود: نیازهایی که جامعه امروز در واقعیت با آن‌ها روبه‌رو است با مباحث علوم قرآنی ما خیلی همخوانی ندارند.
حاجی اسماعیلی عنوان کرد: عمدتاً چیزی را دنبال می‌کنیم که بیشتر در وادی ذهنیات و معلومات گنجانده می‌شود و ضرورت اصلی‌‌ آن را در جامعه آن طور که باید و شاید نشان نمی‌دهد.
نقص در پژوهش‌ها
وی با بیان اینکه در زمینه‌های زیادی می‌تواند ضعف وجود داشته باشد، گفت: عمده ضعف‌ها به بحث پژوهش‌ها برمی‌گردد، پژوهش‌ کاری است که قبلاً باید انجام می‌گرفت و بر مبنای آن بقیه برنامه‌ریزی‌ها صورت می‌گرفت. متأسفانه تاکنون ما در بحث پژوهش‌ها نقص داشته‌ایم و آن طور که باید و شاید جدی کار نشده و متأسفانه کاربردی هم عمل نشده است.
در آموزش ارتباط مسائل با جامعه برقرار نمی‌شود
عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان ادامه داد: بخشی از نقص‌ها مربوط به سرفصل‌ها و بخشی هم مربوط به آموزش می‌شود، به این معنی که متأسفانه با نوع آموزشمان مشکل داریم، در مسئله آموزش عمدتآً نمی‌توانیم ارتباط مسائل را با جامعه برقرار کنیم و در ایجاد انگیزه و تمایلی که دانشجو را به این سمت و سو بکشاند متأسفانه ضعف داریم.
وی در مقایسه بین آموزش و پژوهش‌ و اینکه آیا در حال حاضر این دو مکمل یکدیگر محسوب می‌شوند؟ گفت: به نظرم عملاً و به‌صورت واقعی اگر بخواهیم به آن نگاه کنیم ما در هر دو وادی مشکل داریم؛ هم در امر آموزش و هم در پژوهش و هر دو هم وابسته به هم هستند. حتماً باید هر دو در کنار هم برنامه‌ریزی و سازماندهی درست شوند تا ما به نتیجه‌ای مطلوب برسیم.

aparat aparat telegram instagram این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید instagram instagram

فروشگاه و معرفی آثار استاد دکترمحمد علی انصاری